"Az egész gyermek olyan, mint egyetlen érzékszerv, minden hatásra reagál, amit emberek váltanak ki belőle. Hogy egész élete egészséges lesz-e vagy sem, attól függ, hogyan viselkednek a közelében."(Rudolf Steiner)

Apa kezdőőődik...!

>> 2009. augusztus 29., szombat

A héten derűs,lájtos volt a hangulat.Elkezdtük (már be is fejeztük) az osztálytermek kitakarítását,díszítését,néhány értekezleten is túl vagyunk.Megérkeztek a tankönyvek,a gyerekek többségének a szülei alá is írták az ingyenes étkezéses papírt (a többi vajon miért nem tudott besétálni??? ingyé ehet a gyerek,csak egy aláírás kéne!)

Összetalálkoztam Robikámmal is,aki hatalmas vigyorral köszöntött. A "rosszindulatú" :),irigy kolleganőm rögtön rá is horkant,hogy nem csak a Klári néni van itt. Robikám elmosolyodott és odavetett egy csókolomot mindenki másnak,-olyan "hátakkornesztek-marakodjanak rajtát".
Celi is megtisztelt egy odafarolós bújással.Ő tavaly másik isibe ment,mert a nagymamától odaköltözött apához.Idén vissza mamihoz,mert apát megint lesittelték. Átok rossz kislány volt,iszonyatos beszédhibákkal,de nagyon csíptem,mert humorérzéke volt és nem butus.Bepisiltunk majdnem,mikor körjáték közben a gyerekek döbbenten megálltak és figyelték,mi a fenét énekel,hisz ők nem így tudják a dalt-érteni nem lehetett sokszor,amit mond,viszont azt jó hangosan ,túlharsogva mindenkit :)
.
A hét csúcspontjai ismét az értekezletek,amikor bölcs telephelyvezetőnk osztja az észt és röpködnek a már már szállóigévé avanzsálódó szó-és mondatfordulatai.
pl:
"Vágjunk a lónak az elejébe!"
"A házirend megbeszélésére külön leülésben összejövünk"
"Vali,a tankonyha maradjon a te szemed alatt!"
"Tokkal vonóra megleszünk a pénzből"
"...és felvettem a fémpofát"
"dödödö" -ezt a stb helyett használja

0 megjegyzés:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP