"Az egész gyermek olyan, mint egyetlen érzékszerv, minden hatásra reagál, amit emberek váltanak ki belőle. Hogy egész élete egészséges lesz-e vagy sem, attól függ, hogyan viselkednek a közelében."(Rudolf Steiner)

de nagy buli...

>> 2009. október 9., péntek

Év eleje óta kérjük Sanyi bácsit,a mindenest (ill. semmiest:)),hogy rendbe kéne icipicikét tenni a hátsó udvarunkat,ahol ilyen szép időben a kicsikkel levegőzünk,játszunk. Annyit megcsinált,hogy letolta a füvet. A szemét,a hatalmasra burjánzott bokrok, a lepotyogott faágak maradtak. A szakiskolások és a környék lakói a cigarettacsikkeket,sörös üvegeket,dobozokat hajigálnak rendszeresen szét-igazán üdítő látvány.
Már a leveleket sem hajlandó Sanyi bácsi összesöpörni,mondván úgyis potyog még.Tényleg,tök fölösleges akkor enni is,úgyis kijön belőlünk.
A gyerekek játszanak,mi pedig kitaláltuk,hogy amit lehet megcsináljuk a picikkel. Meddő ötletként felmerült,hogy esetleg-talán-halehetne szülői segítséget is kérnénk. (beetetés:ha elhívod anyut vagy aput hatalmas dicséret kapható:))
Kolléganőm szemetes zsákokkal,én nylon zacskókkal a kézre harcra készen.
...és gyűjtöttük,szedtük,téptük,szaggattuk.

Befutott két anyuka segíteni, pénteken pedig két apuka. Az egyik láncfűrésszel kiirtotta a pálya melletti dzsumbujt, levágta a veszélyes ágakat, a másik pedig lesarabolta azokat a területeket,amelyekhez mi "picik" voltunk és gyengék.
A gyerekek többsége élvezte a munkát és büszkék voltak az eredményre.
.
Igaza volt Sanyi bácsinak,tényleg odafújta a szél a leveleket :)),sőt még az eső is ráesett -bölcs ember :D

0 megjegyzés:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP