"Az egész gyermek olyan, mint egyetlen érzékszerv, minden hatásra reagál, amit emberek váltanak ki belőle. Hogy egész élete egészséges lesz-e vagy sem, attól függ, hogyan viselkednek a közelében."(Rudolf Steiner)

blogimport 2008.dec- 2009.jan.,febr.

>> 2009. július 15., szerda

húúúha...

2009.02.20. 06:07

önértékeltem magam.

Iskolánk pályázott és első lépésben 5 embernek kellett kitölteni az önértékelő lapot,amit majd követ a vezetőség értékelése is.100%-os eleve nem lehettem-meghatároztak egy optimumot (különben is...akkor hová kellene fejlődnöm? :))) Mivel annyira vonzó volt a feladat ,sorsolással döntötték el,hogy elsőnek kik értékelődjenek. Megnyertem :),nagyon örültem.

Néhány kérdéssel "problémám" volt (mert hüüülye vagyok)

A tananyag átadásának hatásossága

Az ismereteket a gyakorlatban jó szinten és minden esetben megfelelő hatásfokkal adja át. Oktatási céljai megfelelnek az iskolai céloknak.

Tulajdonképpen...igen...DE pl.:Szebikém,angyalom-nincs még semmilyen papírja.Tavaly ceruzát sem tudott igazán fogni,nagyon nehezen kezdett.Idén már felismeri a számjegyeket-20-as körben kis segítséggel számol.( 8+7...8-at "beteszi" a fejébe..és az ujján számol hozzá -ezt én tanítottam: siker!!!:))Minden matek órán a szemöldökömet fonogatom,mert picinyem a diszkalkulia mintapéldánya-újra és újra csináljuk a feladatokat,kezdve a kályhától.

Mellette itt van Gézám,aki hiperaktív-szerű(neki sincs papírja,bár a Nevelési Tanácsadó pszichiáterhez utalta,aki gyógyszerezi ill.'-né,ha a szülő elvinné ismét,mert már 3 hónapja elfogyott a bogyója-nem viszi,bár anyuka is teljesen ki van akadva tőle).Figyelme kb 5percig tart,de ő legalább kicsit ugyan,de megtalálja a számokat a táblázatban és számegyenesen.Műveleteket 20-as számkörben még csak-csak,de afölött lelépegeti.

Milyen akkor a hatásfokom?

Megérdeklődtem a főnökséget,hogy ilyen esetben mi van a hatásfokkal.Megnyugtattak,hogy ne ezt nézzem,hanem a többséget.:)Azt nézem.

Itt a következő:

Motiváció - Belső erő, késztetés, a célok eléréséhez, a feladatok elvégzéséhez, külső beavatkozások nélkül. A siker, a jól végzett munka fontossága, közvetlen késztetés nélkül.

Mi számít külső beavatkozásnak? Motiváció van,belső erő is -még,de...ismét itt az az átok de...Közvetlen késztetés nélkül ??? hmmm...

Jövő héten órát látogat a főigazgató helyettes -ő is tanító néni volt,csak többre vágyott :)

Remélem nem felejtette el még,hogyan is működik az alsó onnan "föntről".


cogito ergo...bummmm

2009.02.07. 07:56

Most nem tudom,tényleg ennyire hülyének néznek minket,vagy csak telejesen mindegy,mit csinálnak,úgysem szól senki-mert örül,hogy van munkahelye...

Nagy-"bokros" értekezlet volt ismét.Iskolaközpont apraja-nagyja,tanarak,óvónénik. Bemutató órák után rövid megbeszélés,majd a nap fénypontjaként :félévi értekezlet(vagy miafene).

Bemutató órák:legtöbbjében felkészült kollegák,remek órák,aranyos gyerekek. Én egy "reggeli beszélgetős"órát láttam (du.1 órakor!!)

Az értekezletnek nagyon sok hasznos eleme volt:

-találkoztam a barátaimmal,

-jókat beszélgettünk,nevetgéltünk,

-megerősödött bennem ,-hogy a technikus-Gábort még véletlenül sem fogom megkérni hangosítás v. egyéb technikai problémák megoldására,
-az iskolai mikrofon nem alkalmas pl.karaokézni -de még belebeszélni sem.

jaaaaa...és meghallgathattuk immár hatodszor,hogy milyen az isi szerekezete,összetétele,a projektoktatás ppt-t is láthattuk megint,stb,stb...(visszatekintettünk az előző évekre:tényleg hatodszor láttuk,hallottuk ugyanezt)

Ámultunk,hogy ennyi év után sem tudtak újat mutatni,mondani.

hopppá....de mégis : a kajajegyeinket nem megvonták, hanem "csak" a gazdasági elfelejtette megigényelni.

step by step

2009.01.27. 08:36

Igen...ettől féltünk.Első lépésként összevontak két napközis csoportot,és kicsit megkeverték a dolgokat-mert ez így jó nekünk -haha.Az elsős tanító néni lekerült a nagyiskolába napközisnek,a harmadik osztály napközise belepottyant az elsős iskolaotthonba magyart tanítani,a negyedikes napközis meg összevonhatta a 3.,4.osztályosokat...és örüljünk,hogy így,házon belül sikerült ezt megoldani.

Örülünk.

...és félünk.Így szokott kezdődni:csoportösszevonás,majd megszüntetés.

A remény azonban nem lankad:),bízunk benne,hogy a rengeteg kis (és nagy) roma,HH,HHH és egyéb "előnyökkel" bíró gyerkőcöt nem kívánják a szép új iskolába integrálni.

amikor a hullámok csapkodnak...

2008.12.20. 06:12

a fejem felett:

Tudom,hogy a saját dolgaimat kissé kuszán alakítom és ilyenkor kapkodnom kell. Az isiben a mindenféle rendezvény karácsonyosdi, műsorok,stb...nomeg azért még tanóra is akadt pár.Ráadásul a héten délutános voltam,ami nem nagyon kedvez az ilyen ünnepek-előtti felbolydult méhkas-szerű állapotban.A kölkek is fáradtak már.

Napi csatáim Szebikével,Gézával és Márkkal a számolás címén (olyan dycalkuliás mindegyik,hogy könyvet lehetne írni róluk,csak épp a szakértői bizottság nem ad papírt erről). Kolleganőm már kacag,mikor néha benyit az osztályomba és azt látja,amit a földön kiterítve minden megszámolható,kirakható,csoportosítható ,próbálgatjuk kialakítgatni azt a fránya számfogalmat -a három kissrác és a tantónene vért izzadva dolgozik (tantónene szemöldöke többszörösen befonva :))))

Az utolsó napokban lehetőségünk volt bábszínházba menni.Örültünk a srácok miatt,de kissé dühösek is voltunk,hogy a késői előadásra mehettünk.Mire visszabumlizunk sötét este...

A 14 gyerkőcből kilencen hoztak buszjegyet ill.bérletet - a többi isibe sem jött. (szüleik sem használnak,potyautasok mindig :s )Korábban mentünk a városba,kitaláltuk,hogy szétnézünk kicsit.Megnéztük a mindenki karácsonyfáját,a vásárt,még arra is volt (bőven) időnk,hogy a Székesegyházba menjünk.Szerencsénkre ingyenesen bekukkanthattunk -valószinüleg néhányan először és utoljára. Ámulat,bámulat sugárzott a pofijukon,főleg akkor,mikor az orgonáról beszéltem,meghogy hogyan működik...és akkor váratlanul megszólalt -az valami csodás volt.Néztek tátott szájjal.

A bábszínház is jó volt,hazaúton sem volt semmi gáz és majdnem mindenkiért időben jöttek is a megállóba. Ami kissé elhomályosította az élményt,hogy sz*rrá áztunk :))

...és most a megérdemelt "pihi" !!!

0 megjegyzés:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP