"Az egész gyermek olyan, mint egyetlen érzékszerv, minden hatásra reagál, amit emberek váltanak ki belőle. Hogy egész élete egészséges lesz-e vagy sem, attól függ, hogyan viselkednek a közelében."(Rudolf Steiner)

blogimport 2008.június-július

>> 2009. július 15., szerda

Táborozni jaj de jó...

2008.07.02. 07:26

...lenne!

- ha nem lennék persona non grata,

(anno véleményt nyilvánítottam pl arról,hogy mi a frásznak kell 50fokban vonatozgatnunk,vagy hogy a nagylányok miért nem ücsöröghetnek este a padon-komoly,katasztrófát okozva a picik lelki világában :),sőőőőt lepaktáltam a másik iskolában dolgozókkal is,nomeg nem is beszélve arról,hogy merészeltem nagyokat röhögcsélni,esti mesét mondani a gyerekek szobájában...fúúúújjj,micsoda deviancia :) mindezekért 4éve nem kellettem a táborban)

-ha nem a P. vette volna át a teljhatalmat a táboroztatás fölött (érettségizett,nagyhatalmú,merev hp,aki azt hiszi,ő sz*rta a tábort ...)

-ha azok is elmehetnének,akik igazán szeretnének és értenek is hozzá (tisztelet a kivételnek)

-..stb.
Az a legszomorúbb,hogy az iskolavezetés el van ájulva P. munkájától. (najó,a főigazgatót nem is érdekli,az alsós ig.h.pedig nem lát)

A napokban beszélgettünk a régi táborokról,amikor a gyerekek is és a tanarak is nagyon jól érezték magukat. Szuper programok,aminek a megszervezésébe elfáradtunk ugyan,de végig röhögtük,mert mi találtuk ki és szerettük és élveztük (a gyerekek is :))
jókat kuncogok most is magamban,eszembe jutnak a régi emlékek:)

"Balatonnál sejhaj de jó
úszik a nyaaaraalóó..."

a munka nemesít

2008.06.30. 11:50

2 éve szerződtetett az iskola egy fiatalember (vkinek a vkije).Testnevelő szakos,a médiában is dolgozott,megjárta Amerikát. Sokoldalú :) Dolgos tesisek már felfigyeltek rá,mivel el-elhanyagolta az óráit. Mondhatott viszont verset pl.karácsonyi ünnepélyen,taníthatott médiaismeretet,angolt,sőt még németet is-mert ügyes.
Az első igazi nagy döbbenet akkor ért bennünket,mikor óvatlan kollegina a könyvtárban keresett vmit,ahol pont filmet néztek a gyerkőcök tanárúr felügyeletében. Hallotta a szakszavakat,hogy "nagytotál",meg "kistotál"...odapillantott,mit is néznek.Nem kellett volna. Az egyik szereplő "viccesen" hímtagjával kalimpált és levert tárgyakat. A gyerekek kuncogtak,tanárúr pedig komolyan kommentálta a jelenet művészi értékét. A kíváncsi kolleganő pedig ámult...
Második nagy döbbenet:..Negyedikes osztályfőnöknek mesélték a lányai,hogy milyen aranyos az Xtanár bácsi,mert udvarol nekik és az mondta,"bárcsak pár évvel öregebbek lennétek..."
Harmadik döbbenet:...angol órán saját laptopjáról képeket mutatott Amerikáról,és vééééletlenül volt közte olyan kép,amin tanárbácsiról lecsúszott picit a törülköző...hoppp. Ezt kollegina lánya mesélte otthon,mivel az ő osztályában történt.Mondani sem kell,minden jóérzésű ki volt akadva. A többi gyerkőc lehet,hogy nem mesélte el otthon,vagy ha igen,a szülő nem reagált (ami sajnos mindennapi). Kolleganőnk meg vívódott,mit csináljon...
Átiratta kislányát másik iskolába -nemcsak ezért...és hát...közölnie kellett a tényt az ig.helyettessel.Az okokat is.Szép v. nem szép dolog,de elmesélte az esetet,amit meglepve hallgatott a főmama.
...és akkor történt vmi nagyon "gázos". Kislánya,akiben vakon megbízott,mert őszinte,becsületes gyerek- a bizonyítványában kiradírozott egy jegyet,átjavította (a butus). Mikor észrevették sem hitték el,hogy a lányka volt..megkereste oszt.fi-t,csalódott,dühös volt - na EZT nem kellett volna-hibázott. Kikérte magának az osztfi.,kollegina meg mehetett raportra az ig.helyetteshez -amit ott kapott...hááát...ordibálás vele,a gyerekkel (-aki még akkor sem nem vallotta be )Tanévzáró értekezleten még egyet belédöftek :szavahihetetlen,"szarkeverő"-vé lett.

...és láss csodát: a mutogatós kollegát másnap kinevezték!!!

...és kinevezték azt a kolleginát is ,aki Bp-re vitt 7gyerkőcöt versenyre,de hazafelé nem kaptak,csak 2 helyjegyet-ezért ő és még egy kislány hazajött a vonattal,a többit meg az állomáson hagyta,várják meg a következő vonatot.

Lehet,hogy kuszán írtam,lehet,hogy nem érthető,de annyi gondolat boxol bennem ...a felháborodás,sokk, az ,hogy ilyeneknek mekkora hátszelük van-mindent megcsinálhatnak...Meg az,hogy a K.Szülők minden vacakért be tudnak jönni az isibe..ezeket a dolgokat miért nem kaffogják? vagy jöttek,csak ennyire ügyesen el van tusolva minden?

...néhányuknak kilógott a nyelve,annyit melóztunk...az nem számít,hisz nem volt hangos,szép csendesen történt.

Legszívesebben megköszönném,hogy "büntiből" a másik tagiskolába raktak-jutalomnak érzem,hogy nem kell ebben dolgoznom.

"A munka jelképei megváltoztak. Az eddigi sarló-kalapácsot felváltja a fagyi és a galamb. Aki nem nyal, repül." -és ez nem vicc


...

2008.06.18. 14:03

...ideje lenne már tényleg felébrednem

"Jobb ha elfogadom a valóságot úgy, ahogy van, és nem úgy, ahogy szerintem lennie kéne."
/Coelho


Holidaaay ....Celebraaaate...salalala

2008.06.16. 16:21

Szombaton bezártuk az évet.Elballagtak a nyolcadikosok és a szakiskolások,sőt még a zuhit is megúsztuk,bár hűvös szelek fújdogáltak-szerencsére,mert így Gézám összehúzta kicsit magát és nem rendetlenkedett :)
Az osztályteremben pár kísérő szóval megkapták a törpék az első igazi bizonyítványukat,3 kivételével.Ők jövőre ismét elsősök lesznek "szülői kérésre". Eszembe jutott anno M.Bálint azt mondta,hogy ejnyebejnye,ne ismételjen a pici elsős,mert mekkora törés az nekije - sokkal jobb,ha majd negyedik v felsőbb osztályokig eltoljuk őket és akkor ismétel??. Aki valaha is volt gyerekközelben,tapasztalhatja-pont a picinek nem törés...meg aztán nyoma sincs a biziben.
Szóval...megkapták. Mi is a virágokat.Azt a néhányat. Volt köztük alig-alig lankadozó is,de mit számít,ha mögötte ott van az a bizonyos kedvesség,szeretet,mosoly.
(pályakezdő koromra -és még az 5 évvel ezelőtti időkre is emlékeztem,amikor ped.napon és évzárókor alig tudtam elrakosgatni a csokrétákat-vázák,dunctosüvegek,vödrök voltak tele)
Gézámtól is kaptam :köszönve a türelmet; Vanessza mamája könnyes szemmel elnézést kért a kellemetlenségekért...stb.
Vége ...A héten befejezzük az adminisztrációkat,pakolás,kötelező tengés-lengés.
Tantárgyfelosztást még nem tudunk,nehogy megint augusztusi jelenésen derüljenek ki a "huncutságok".

Jó pihenést,erőgyűjtést Mindenkinek!

ki rándul? ás :)

2008.06.13. 16:14

huhhh...ez is volt.A első "nagyobb", így együtt. Eddig csak a környéken sétálgattunk,de most...
Célállomás: Pécsvárad
Mivel még a törpék közül senki nem ült még vonaton,úgy döntöttünk,hogy emigyen utazunk.Napok óta nagy volt az izgalom. Reggel az állomáson volt a találka. Vittük a napis hideg csomagokat -érdekes módon azért otthonról is kaptak innit és kaját.
Csuda izgi volt,hogy ilyen vonattal megyünk :)- nem nagy,de vonat.
A többség időben megjelent,bevagoníroztunk :),integetés anyunak,apunak...és megkezdődött az evészet,ivászat :) Félszem az ablakon,másik a kaján. Szikrázó napsütés,jó meleg vonat...őzike,tehén,sas,disznótelep-fujjj...huu,de közel vannak a fák...híd,alatta autók-reméljük nem szakad le...kaja-pia...WC! Na ez aztán igazán fantasztikus élmény volt: száguldó-lyukba pisi Az első delikvens elkísérése után részletes magyarázatot kellett adnom a vonaton való pisilés szabályairól és veszélyeiről,hogyanok és miértek :)
Megérkezvén toronyiránt elindultunk bevenni a várat. Nem nagy város,de így is sikerült eltévednünk.Csupán csak egy utca kellett ahhoz,hogy egyre távolabb kerüljünk a vártól - átjáró meg sehol :) Alig vártuk már,hogy felérjünk,ugyanis Tomikára rájött a hascsikar- szegénykém,már nagyon odavolt. Hatalmas szerencsénkre a jegyszedő néni meglátva csóri-csapatunkat,megengedte,hogy ingyen bemenjünk a várkertbe. Letelepedtünk,ismételt evészet-ivászat után körbejártunk,megnéztük a romokat a lehető és lehetetlen helyekre is felkapaszkodtak. A bácsik,akik pont színpadot építettek ,megengedték a rögtönzött cigánytánc előadást is. Futkározás,humócska és ismét evés-ivás :) (nem semmi mennyiség fér beléjük:))
Közben csevegés István királyról - él még?...és a többi papírpénzen szereplő alakokról- hát ők,élnek? Lesújtó válaszom-már nem élnek- sem akadályozta meg a katonásdi játékot istván királyok között.
Pakolás,indulás a vonathoz.Útközben egy fagyi és kis játszóterezés is belefért.Még jó,hogy az állomáson működő csapra leltünk,le tudtuk öblíteni a fagyiragacsot.
Zötyögés haza...kaja-pia...paci,tehén (volt egy török Mehemed,evett három tehenet:)- idézet by Márk)...a WC varázsa ismét elkápráztatta őket:)
A szülők is időben érkeztek és vártak bennünket.
Mindenki kellemesen elfáradt,új élményekkel,ismeretekkel gazdagodott (akinek a neve szóba került ,senki sem él már ).Kafa volt!

horoszkóóóp

2008.06.06. 06:05

Szemmel láthatóan jó irányban haladsz.(a lejtőn lefelé) Ha így folytatod, komoly üzletember lesz belőled. (gyerekeket veszek-eladok majd) Ügyesen forgatod a pénzt,(azon töprengve,melyik számlámat nem sürgős befizetni) s a meggyőzés mesterségét is kitűnően űzöd mostanában. A nap végére kissé túlhajszoltnak érzed majd magad, így valószínűleg nem lesz kedved semmilyen programhoz. Néha neked is jót tesz egy csendes, nyugodt, családod körében eltöltött este.

hehe

gála...

2008.06.06. 05:41

...ezt nektek
Hét elején kiírták,hogy vmi gála lesz csütörtökön.NAGY isis. a "bokor" összes intézménye:
-A isk. -központi (tavalyig itt dolgoztam)
-B isk.-ahol valaha nevelődött a nagy bányászzenekari utánpótlás ,manapság is szép eredményeket elérő zeneoktatás van
-C isk.-városon kívüli,majdnem bezárták tavaly
-D isk.-szintén élet-halál közt
-E isk.- telephely! (itt dóógozok most:))
-F isk. -szakiskolai és spec.iskolai képzéssel
- 2 db óvoda
(azt hiszem,összegyűjtöttem mind )
szóval,gála...mindenkinek..és kötelező
Ahogy sejtettem,a tömeg, a töltelék szerepét töltöttük be :) Saaajnos a városi vezetők nem tudtak eljönni (okos szervező sztem nem figyelte az eseményeket...tegnap volt a POSZT megnyitó!!,naná,hogy ott vannak a városatyák)
A szép új sportcsarnokban a szereplő gyerekek,azok szülei (-no nem mindenkié) és a pedagógusok-az sem mindenki nézte a műsort...ügyes,szép produkciók,de naaaagyon hosszú volt.
Utána vacsi,de nem mindenkinek ááám...csakis az "anyaiskola" tanarainak.
Cirkuszt és kenyeret! Mi a kenyérből nem kaptunk :) Ígyhát a műsor után érzékeny búcsút vettem pajtásaimtól, kimaradva a pofavizites nagy zabálásból:) szörnyen sajnálom ;)
Ma szabad! iskolamentes nap



buszozok,de jó...

2008.06.05. 20:28

Ma hallgattam a buszon ezt az felemelő-épületes-emeletes-intelligens beszélgetést jövőnk zálogaitól:
(részletek)
"- b..meg,ekkora szemét!!! mi a f*nak kérdezget bele a vizsgába?
- na merjen csak nekem is belepofázni...levágom,mint a disznót!
-azért tanár,hogy ne buktasson meg,b*meg"

no comment

hogyisvanez??

2008.06.04. 07:09

Adva egy kollega.15 éve dolgozik kinevezéssel az összevont intézmény (bokor) egyik iskolájában.Mivel nem tudtak idén elég órát adni neki ,heti 4 napot nálunk napközizik. Délelőttönként természetesen taníthatta az óráit. Most közölték vele,hogy ez a napizás csak szerződéses állás és nyárra nem fizetik...tehát nyári hónapokra csak kb40 ezer hunft jár neki.
Nem értem (nemcsak én) pl azt:egy intézményben ,egy gazdasági vezetés alatt hogyan lehet egyik helyen kinevezéssel,másutt meg szerződéssel dolgozni? és a többiek,akik még rajta kívül áttanítanak?? ők sem fognak azokra az óráikra lóvét kapni??? éééérdekes dolgok ezek.


7vége

2008.06.02. 09:43

yesssssssssssss!!! kész!!!
befejeztem a szöveges értékelést (megveregetem a vállamat :))
Még a "pajtásom" átolvassa,ha kell belejavítok,de az már semmi.
megint szembesültem a ténnyel-mint minden értékelésnél-, hogy nem könnyű
-minden lényegeset összeszedni,
-úgy megfogalmazni,hogy megértse a K.szülő,
-a negatívumokat is elmondani úgy,hogy annyira ne legyen negatív,de ...,
-hivatalos is legyen,
-...no és ráférjen a lapra :)
Mennyivel egyszerűbb volt jegyekkel -vicceltem :) Nem rossz ez ,de a mi szüleink tisztábban látnának,ha jegyek lennének.Őket is így értékelték, sokan el sem olvassák. Nomeg a bizonyítványban is mennyi helyet foglalnak:))

0 megjegyzés:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP