"Az egész gyermek olyan, mint egyetlen érzékszerv, minden hatásra reagál, amit emberek váltanak ki belőle. Hogy egész élete egészséges lesz-e vagy sem, attól függ, hogyan viselkednek a közelében."(Rudolf Steiner)

blogimport 2008.szeptember

>> 2009. július 15., szerda

"Zöld-nap"

2008.09.27. 06:55

Összeraktam,megcsináltuk :) Állatok,növények,környezetvédelem... Kicsit tartottam attól,hogy pár kukacoskodó kollegának valami baja lesz a programmal,de a "békákat miért nem vödörbe kell gyűjteni? " kérdésen kívül mást nem kaptam. Vállveregetés is volt:))

Szegény pici (papír)békák elkóboroltak -kettő kivételével mindegyiket megtalálták a gyerkőcök hatalmas keresgélés-brekegés után.

Volt "mókusetetés" (tobozzal a kartonmókus szájába és néha tanító nénire célozva).

Gondolkodós feladatok,puzzle...

Nagyon élvezték és élveztük mi is,annak ellenére,hogy mindez az erdőben lett volna,ha nem zuhog az eső. Sebaj...majd legközelebb.Ennek az évnek a fő témái úgyis a "zöldségek".


Cirkuszt,kenyeret

2008.09.21. 06:47

A cirkusz megérkezett,a kenyér még várat magára.

Pénteken az idei első NAGY-"bokros" értekezlet. Drága jó főnökünk lefestette,hogy milyen szuuuper minden,hosszú percekig hallgattuk a fejlesztéseket, az elnyert pályázati pénzeket, a "milyenfrankónműködikmindent". Lehet,hogy a korral jár,látás- és érzetgyengeség, -nem sok mindent veszek ebből észre :) Beszámolók a mérésekről,eredményekről,sportsikerekről,majd frakciózás. Sikerült olyan csoportot kiválasztanunk,mely inkább hasonlított az SZTK-ban ülő nénikék beszélgetéséhez: panaszáradat,jajjgatás,vállvonogatás, ... hááát...nagyon tartalmas délelőtt volt -hahaha

Nem nyafogok :a helyzethez képest, a "nagyiskolához" képest aranyélet van nálunk. A gyerekek olyanok,amilyenek, a szülők is. A munkánkat végezhetjük,ahogy tudjuk. Gondok vannak,de eltörpülnek a központiakéhoz képest. (most már tényleg meg kell köszönnöm,hogy "büntetésből" felhelyeztek :) )

(folytatom a tanmeneteim összerakását,mert idő van:))

0 megjegyzés:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP